Účes pro nevěsty s krátkými vlasy

21. 6. 2021
Nevěsta s krátkými vlasy? Existuje vůbec? Vždyť když se podíváme do jakéhokoli svatebního časopisu, všude na nás vykukují nevěsty s dlouhými vyčesanými vlasy, složitými účesy nebo vlnami. Zřejmě se fotografům líbí více dlouhovlásky. Já si naopak myslím, že krátké účesy jsou moderní a ideální na léto. Nenechte si zkazit náladu nevěstami z pohádek a podívejte se se mnou na varianty účesů pro nás krátkovlásky.

Výhody krátkých vlasů

První výhodou je, že účes nás nebude stát tolik peněz a rozhodně nestrávíme celé ráno u kadeřnice a nebudeme se nervovat tím, co všechno se zatím neděje podle plánu. Také si myslím, že spousta z vás si dokáže účes udělat sama. Navíc při cestě k oltáři vás váš nastávající jistě pozná. Tak se nenechte zviklat a nedávejte si příčesky, které pak budete hledat po tanečním parketě. Jste zvyklá mít krátké vlasy, vašemu muži se tak líbíte, proč to tedy měnit? Dlouho jsem nosila vlasy dlouhé a moc dobře si pamatuji, jak mě to v létě rozčilovalo, a stejně jsem je nosila v drdolu nebo v culíku. Kratší vlasy jsou jednoduše praktičtější a za mě i víc sexy.

Objem dělá dojem

Pokud jste zvyklá nosit běžně vlasy rovné, zkuste to obměnit a vlasy si natočte. Použijte kulmu, úzkou žehličku, natáčky… Já osobně používám trojkulmu. Dámy, to je pohoda. Za chvíli máte krásné vlnky, které při správném nalakování vydrží celý den. Nebo se můžete s kadeřnicí domluvit i na trvalé. Ráno si vlasy pomačkáte, trochu dovlníte a jistojistě vám vlasy vydrží do druhého dne krásně vlnité. Vlasy můžete oživit různými doplňky, kterými se internet jen hemží.

Zpátky do minulosti

Velmi oblíbené jsou nyní retro účesy první republiky. Oblíbené jsou i účesy s ofinou nahoru a podholenými temeny nebo různé vlasové asymetrie. Dlouhé patkové ofiny jsou šik za každé situace. Do módy se rovněž vrací tupírování. Vlasy se na vrcholu hlavy intenzivně.

Závoj NE

Jediné minus pro krátké vlasy je standardní závoj. Pokud toužíte po klasickém dlouhém závoji, zřejmě moc nepochodíte. Na krátkých konečcích vlasů špatně drží sponky a hřebínky, které závoj drží. Výsledek také nemusí být vizuálně lichotivý. Závoj krátkovlasé nevěsty opticky rozšiřuje a o to žádná z nás rozhodně nestojí. Existují samozřejmě různé alternativy, jako je decentní klobouček nebo zajímavý fascinátor.