Svatební tombola pobaví úplně všechny

9. 7. 2021
Nikdo si nemůže myslet, že se svatební hosté zabaví sami. Netýká se to zdaleka jen dětí. Program od samotného obřadu po půlnoc musí být dobře naplánovaný a promyšlený, aby nebyly prodlevy, mezi hosty se nevkradla nuda a netvořily se oddělené hloučky.

Inspirace

Většina lidí se s tombolou setkala na plese. Tam se ale jednalo o skutečně hodnotné ceny, kdy si mohl vítěz odnést dar čítající několik tisíc korun. Tomu by se novomanželé měli vyvarovat. Svatební tombola si na sebe formou lístků musí vydělat a zároveň ceny pobavit. Fantazii se zde meze nekladou a každá invence a pokus o nadsázku se počítá. Nehrozí, že by se hosté urazili.

Načasování

Odpoledne po obřadu se veškerá pozornost upíná na novomanžele, zábava se uvolňuje až po večeři. Setkání už není tak formální, i nevěsta se často převlékne do pohodlnějších šatů. Právě to je ideální moment pro začátek prodeje lístků do tomboly. Hosté se upnou na řízenou zábavu a oslava manželství se nezvrhne v popíjení alkoholu a předvádění divokých kreací na tanečním parketu. Nehledě na to, že je to program pro všechny generace. Zapojit se mohou starší hosté, vrstevníci i děti.

Moderátor

Nehodí se, aby celou akci uváděli novomanželé. Ideální je jeden ze svědků, který je nevěstě i ženichovi hodně blízký a nebojí se mluvit. Pod jeho taktovkou nebude zábava stát a udělá z tomboly jeden z nezapomenutelných momentů celého dne. Pokud se spojí s DJ a vyzve ho, aby vše hudebně doprovázel, bude program ještě o laťku výš.
Postup je snadný
V papírnictví stačí koupit balíček šatnových lístků. Jsou běžně k dostání a na výběr je z několika barevných kombinací. Část bude výherních, část nevýherních. Druhé jmenované můžete doplnit milým citátem nebo životním moudrem a vtipy. Cenu za jeden lístek stanovte nízkou, ale tak, aby se hodnoty snadno násobily. Ideální je například pět nebo deset korun. S tříkorunovou cenou to bude horší, jen málokdo má u sebe tolik drobných. A na rozměňování nebude čas ani nálada.
Ještě před svatbou se budou muset novomanželé zamyslet nad tím, v jakém duchu se celý den ponese. Podle toho se tvoří seznam cen. Často mohou odpovídat i koníčkům a profesím. Formální pojetí je sice méně náročné na přípravu, ale postrádá švih. Výhry plné humoru jsou nápadité a originální, vyvolávají interakce s hosty a mnohem větší salvy smíchu. Největším bonusem je ale to, že za málo peněz dostanete opravdu hodně „muziky“ a jen těžko byste hledali něco, co je tak finančně nenáročné a zanechá za sebou tolik veselých vzpomínek a historek.

Tipy na pobavení

Dětský olejíček může suplovat elixír mládí, sušičku na prádlo vyměňte za dřevěné kolíčky a několik metrů šňůry, záruku klidu vyřešte barevnými špunty do uší, místo osvětlení domu kupte balení čajových svíček a archivní víno proměňte v lahev napěchovanou rozinkami.