Seriál pro svědkyně – ideální rozlučka: Kdy začít plánovat?

8. 12. 2021
Máte tu čest, že jdete nevěstě za svědka? V tom případě musíte počítat s tím, že vše nejen „odsvědčíte“, ale navíc budete muset přiložit ruku k dílu. Existuje totiž hned několik věcí, které budete muset zařídit vy. Mezi ně patří i rozlučka se svobodou. Jenže – kdy ji začít plánovat, aby byla skvělá a nezapomenutelná? Známe odpověď!

I ženy mají nárok na pořádnou rozlučku

Doba, kdy se se svobodou loučili výhradně muži, je už dávno pryč. V současnosti mají nárok na rozlučku i ženy. A spousta z nich jde při plánování po vzoru amerických filmů. Ještě před tím, než se do plánování takové rozlučky pustíte, doporučujeme zjistit si u nevěsty, zda by o takto velkolepou akci vůbec měla zájem. Nezapomínejte na to, že by si tento den měla užít. Loučení se svobodou totiž nemusí zahrnovat striptéra, korunku se závojem a opíjení se do němoty.

Náš tip: Nezapomínejte na nevěstu

Tento den (či večer) by měl být plný všeho, co má nevěsta ráda – oblíbené jídlo, pití, hudbu i aktivity. Nejdůležitější však je, aby si den užila v obklopení svých nejlepších kamarádek.

Kdy začít plánovat rozlučku se svobodou?

To, kdy přesně byste měli začít s plánováním rozlučky se svobodou, nelze přesně určit. Záleží na tom, co pro nevěstu chystáte. Pokud ji chcete vzít na večeři do restaurace, která bere rezervace půl roku dopředu, budete muset začít s plánováním půl roku dopředu. Pokud ale chytáte aktivity, při kterých nebudete potřebovat rezervace, můžete si vše naplánovat v průběhu týdne až dvou.
Nejvíce času vám zabere domluvení termínu, který bude vyhovovat vám, nevěstě a ostatním družičkám. Když budete mít termín, je třeba vymyslet program – určete si, kam vyrazíte, co potřebujete nakoupit, upéct nebo vyrobit. Podle toho pak začněte s plánováním.

Kdy by se měla rozlučka konat?

Rozlučka by se měla odehrávat ideálně dva týdny před samotnou svatbou. Někdy si může vybrat datum nevěsta, většinou se však jedná o překvapení od družiček a svědkyně. Určitě nedoporučujeme rozlučku den před svatbou. Pokud by nevěsta slavila do tří do rána, jen těžko bude fit na svatební obřad, který se bude konat dopoledne. Den před svatbou by měl zůstat volný k regeneraci, odpočinku a ladění detailů.