První tanec a píseň celebrit

20. 7. 2021
Slavní z řad herců, zpěváků, politiků, spisovatelů nebo profesionálních celebrit si dávají při plánování svatby hodně záležet. Výběr písní, které je doprovází při prvním tanci v manželství, občas překvapí.

Kate Middleton a princ William

Svatba následníka trůnu se odehrávala ve Westminsterském opatství 29. dubna 2011 a byla pod drobnohledem celého světa. Oba, William i Kate, jsou známí svým humorem, ale ve svůj velký den do puntíku respektovali královský protokol a nevybočovali z řady. Na svůj první tanec nakonec nevolili klasiku a dali přednost oblíbené interpretce Ellie Goulding a písni Your Song. Ta později nazpívala úvodní píseň pro filmový hit Padesát odstínů šedi. Právě na svatbě se sblížila s Williamovým bratrem a dlouho se spekulovalo, nebude-li z nich nový pár.

Nancy Shevell a Paul McCartney

Paul McCartney uspěl na první dobrou, ale v lásce tápal. Fanynek a obdivovatek měl tolik, že je nestačil odhánět, štěstí našel až u Nancy Shevell. Chodili spolu čtyři roky a letos (2021) oslaví desáté výročí svatby. Nemiluje ji jen slavný „brouk“, ale celá jeho rodina. To dokazuje i píseň, kterou si pár zvolil pro svůj první tanec. Romantika od samotného McCartneyho je sázkou na jistotu a text mluví za vše: „Vím, že jednoho dne bude svítit slunce a ona tu bude, láska moje, moje Valentýnka.“

Michelle Robinson a Barack Obama

Barack Obama strávil ve funkci prezidenta USA osm let. Neměl zapotřebí skandály ve svém osobním životě. A tak, jak 3. října 1992 slíbil své nastávající Michelle Robinson, se stalo. Mají vztah plný lásky, porozumění a respektu. Jeho politika vyvolávala kontroverze, ale mezi sebou jim vždycky všechno klapalo jako hodinky. Možná díky humoru, spontánnosti a klasice You and I od Stevieho Wondera.

Jay Z a Beyoncé

Jay Z a Beyoncé spolu mají tři děti a během manželství museli řešit několik krizí včetně odhalené nevěry. Soukromí si ale přísně střeží a prezentují se především svojí prací. Právě ta je drží pohromadě. Možná proto si nechali na svatbě k prvnímu tanci zahrát jeden z jejich největších hitů – Crazy in Love. Píseň, která odhaluje tempo jejich vztahu. Nezáleží na tom, co se povídá, pokud jsou šťastní a úspěšní.

Jennifer Aniston a Brad Pitt

Nikdo nepochyboval o tom, že spolu tihle dva zůstanou. Krásní, úspěšní, vtipní. Šestnáct let po rozvodu k sobě mají opět blízko a jsou dobří přátelé, ale chvíle, kdy se Brad Pitt zamiloval do Angeliny Jolie a seriálová Rachel musela čelit nevěře „v přímém přenosu“ za pozornosti celého světa, nebyly lehké. Ani hit The Way You Look Tonight od legendárního Franka Sinatry není všeho spásný.